در اینجا در مورد برنج و کیسه برنج صحبت می کنیم.

برنج؛ از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان

در اینجا در مورد برنج و کیسه برنج صحبت می کنیم.

برنج؛ از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان

نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند.
شواهد پیدایشی نشان می‌دهد که برنج در ۸۲۰۰–۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفته‌است. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس می‌زدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت. برنج توسط استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به اروپا و آمریکا معرفی شد.

  • ۰
  • ۰

 

بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی از جمله سازوکار و مکانیزم هایی است که بر خلاف آن چه نشان می دهد، از اهمیت و حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. همه می دانیم که مواد غذایی با سلامتی انسان و در ادامه ی آن، جامعه سروکار دارد و همین سبب می شود تا اهمیت آن دو چندان شود.

 

به دلیل حساسیت مواد غذایی، استعداد بالای آن ها برای فاسد شدن و آسیب پذیری نسبت به دگرگونی های محیطی، لازم است تا فرآیند تولید و بسته بندی این گونه مواد، با دقت بالا و توسط سازوکار های مطمئن و سلامت انجام گیرد که البته بسته بندی مکانیزه نیز پاسخی است به این نیاز که اگر درست انجام نگیرد، دستاوردی خلاف آن چه باید خواهد داشت.

مقاله ی پیش روی نگارنده نیز زمینه ای فراهم می کند تا بهتر و بیشتر به این مهم بپردازیم و بر نقطه های تاریک از جنبه های مختلف آن، نور بتابانیم. تامین تازگی و طراوت مواد غذایی، جلوگیری از آلودگی کالا و پیش گیری از دستکاری و جعل داده های ثبت شده بر روی کالا و بسته بندی، محور هایی هستند که نگارنده به آن ها می پردازد.

ازگی

مواد غذایی از جمله آسیب پذیر و حساس ترین ماده هایی هستند که در جهان وجود دارد. اندکی رطوبت، اندکی هوا، آلودگی و بروز جانور و حشره های موذی کافی است تا همه ی خاصیت یک کالای غذایی را نابود کند و آن را از بین ببرد. پس نگه داری و تامین تازگی ماده های غذایی، از جمله شرط و پیش نیاز های مهمی است که باید در بسته بندی و چاپ بسته بندی مواد غذایی رعایت شود. جنس ماده ی به کار رفته در بسته بندی، از جمله فاکتور هایی است که در تحقق یافتن یا نیافتن این مهم، نقش حیاتی دارد. این فاکتور در خصوص ماده های غذایی هم چون سبزی و نمونه های مشابه، اهمیت بیشتری می یابد.

دستکاری

بسته بندی مواد غذایی باید نسبت به هر گونه دستکاری، تجاوز و استفاده ی عامل دیگری غیر از مصرف کننده، مصون و ایزوله باشد. اگر مشتری و مصرف کننده اندکی نسبت به ایمن بودن بسته بندی در برابر دخالت شخص سومی غیر از تولید کننده و مصرف کننده حساس شود، اعتبار و ارزش کالا و البته سازمان برای بلند مدت خدشه دار خواهد شد که البته خسارت های مالی خود سخنی دیگر دارد.

م چنین بسته بندی باید نسبت به جعل حساس و ایمن باشد. منظور از جعل، هر گونه دستکاری کردن داده، رقم و آمار های ثبت شده بر روی بسته بندی است. چه بسیار انسان و حتی تولید کننده های فرصت طلبی که با دست بردن در تاریخ انقضا، قیمت و دیگر داده های بسته بندی کالای غذایی، اعتبار و ارزش یک تولید کننده را برای همیشه به پرسش می کشند.

آلودگی

کالا مسیری بس طولانی را از کارخانه (از دست تولید کننده)، تا رسیدن به خانه (دست مشتری) می پیماید. پس بسته بندی باید به گونه ای باشد که افزون بر حفاظت از سلامت کالا در مسیر یاد شده، بتواند از بروز و نفوذ هر گونه آلاینده (هوایی، فیزیکی و زیستی)، به درون بسته بندی و کالای غذایی درون آن، جلوگیری کند.

 

در پایان باید یادآور شویم که بر خلاف آن چه عموم مردم و شاید برخی از تولید کننده ها می پندارند، فرآیند چاپ و بسته بندی مواد غذایی، از جمله فرآیند های حساس، مخاطره آمیز و البته پر هزینه و پر چالش است که هر گونه سهل انگاری، کوتاهی و بی توجهی در انجام آن، هزینه و ضرر های زیادی را در ابتدا متوجه تولید کننده و سپس جامعه خواهد کرد. گرچه ارزش دادن به این مهم، سبب افزایش اعتبار کالا نزد مشتری و به دنبال آن حمایت مشتری از کالا و تولید کننده خواهد شد.

برای دانلود فایل مقاله ی �بسته بندی مواد غذایی و خوراکی�، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی �بسته بندی مواد غذایی و خوراکی�

 

  • ۹۸/۰۸/۲۰
  • کیسه برنج

بسته بندی

خوراکی

غذایی

مواد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی